ACTIUNE


Filme Romanesti online


O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanestiuploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, .ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe google.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com
Vizionare placuta!



Ringul (1985)




Ringul
Anul (1985)
Regia: Sergiu Nicolaescu
Regizor secund: Nicu Gheorghe, Dorin Doroftei (asis)
Scenariul: Ioan Grigorescu
Imaginea: Nicolae Girardi, Marian Stanciu
Muzica: Adrian Enescu
Coloana sonoră: Anuşavan Salamanian
Scenografia:
Costume: Gabriela Nicolaescu
Decoruri: Adriana Păun

Distribuţia: Sergiu Nicolaescu
Marin Moraru
Letiţia Gabrielli
Marian Culiniac

Sinopsis: Andrei este acum şofer de TIR, dar cu ocazia unei călătorii în Germania el redevine pentru o noapte boxeur la categoria semigrea. Împreună cu fostul său antrenor, Tom, el reuşeşte să încheie definitiv unul dintre cele mai tragice capitole ale vieţii sale, cel în care nu era decât un deţinut într-un lagăr nazist.
Ringul este unul din filmele cele mai indraznete ale lui Sergiu Nicolaescu, cu scene de box spectaculoase si cu un final dur, dar eliberator.

Aventuri la Marea Neagră (1972)

1/3





2/3





3/3





Denumirea: Aventuri la Marea Neagră
Anul: 1972
Regia
Savel Stiopul
Cu Corina Chiriac, Florin Piersic
Gen film
Acţiune
Comedie


Durata
135 minute
Premiera in Romania
1972


George Martin (Florin Piersic), un capitan de contrainformatii, primeste misiunea de a desconspira o retea de spioni economici care doreau sa obtina formula combustibilului unei rachete experimentate intr-un poligon de pe malul Marii Negre.

Pentru patrie (1978)

1/20





2/20





3/20





4/20





5/20





6/20





7/20





8/20





9/20





10/20





11/20





12/20





13/20





14/20





15/20



16/20



17/20



18/20



19/20



20/20



Pentru patrie (1978)
Regia: Sergiu Nicolaescu
Scenariul: Sergiu Nicolaescu
Imagine: Nicolae Girardi, Alexandru David, Mircea Mladin
Cu: Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu


Film istoric care evocă scene din Războiul romano-rusu-turc din 1877-1878 (Războiul de Independenţă al României).
"Film închinat celor ce şi-au vărsat sângele pentru Patrie în anii 1877-1878".
Filmul utilizează secvenţe filmate din serialul TV "Războiul Independenţei" (scene de luptă).


Pentru Sergiu Nicolaescu, pasionat de momentele cruciale ale istoriei noastre, Războiul de Independenţă din 1877 a constituit subiectul încă unui film memorabil, cu personaje, figuraţie şi decoruri impresionante. Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu şi mulţi alţi actori de referinţă a cinematografiei româneşti joacă în acest film, lansat in 1977, ce aruncă o lumină nealterată de regimul în care a fost creat asupra evenimentelor din 1877 ce au marcat înfăptuirea României moderne.

Viraj periculos (1983)

1/9





2/9





3/9





4/9





5/9





6/9





7/9





8/9





9/9





Viraj periculos (1983)
Regia
Sergiu Nicolaescu
Cu Ioana Pavelescu, Mircea Albulescu, Ion Besoiu
Gen film
Acţiune
Thriller


Durata
84 minute
Premiera in Romania
1983


Un test intreprins de organele de ordine insarcinate cu siguranta circulatiei conduce la descoperirea autorilor unor crime si la preintampinarea pierderii unei alte vieti.
Aparent, medicul Apostolescu este vinovat de moartea unui om si complice la tainuirea unui alt asasinat. Anchetatorul Petria clarifica imprejurarile crimelor.

Ultimul cartuş (1973)




Regia
Sergiu Nicolaescu
Cu
Ilarion Ciobanu, George Constantin
Gen film
Acţiune


Durata
100 minute
Premiera in Romania
1974




Ultimul cartus al comisarului Miclovan este inca fierbinte in buzunarul lui Roman (Ilarion Ciobanu). Ramas fara sprijinul lui Miclovan, mort in misiune, comisarul Roman vrea sa-l vada pedepsit pe asasinul acestuia, un mafiot si contrabandist local foarte puternic, dom' Semaca (George Constantin), pe care tribunalul il achitase din lipsa de probe.
Dar, pana sa se ocupe de Semaca, Roman primeste o noua misiune, de data asta sub acoperire: prinderea unui spion german inca activ pe teritoriul tarii, despre care se banuieste ca ar sta ascuns intr-o manastire. In aceasta misiune, comisarul Roman are si un ajutor, pe Oarca (Sebastian Papaiani), un fost argat care se dovedeste bun la toate si mai ales la urmariri cu masina pe serpentine...


""Am si eu sensibilitatile mele" -spune inspectorul Roman (Ilarion Ciobanu) dupa un moment de reculegere la mormantul prietenului sau Miclovan (Sergiu Nicolaescu). O spune cu glas tare, privind spre aparat, spre noi, deci, si intreg filmul se lumineaza de aceasta marturisire complice, care este si a cineastului, marturisire parca a unei nostalgii a prieteniilor duse, a timpului din care nu raman decat amintirile stinghere..." -Dan Comsa -1973

15 (2005)






15 (2005)
Regia: Sergiu Nicolaescu
Cu Mihaela Rădulescu, Cristian Iacob, Maia Morgenstern.


Marinica (Cristi Iacob) este marinar. Merge la Timisoara fiindca iubita lui, Imola (Ioana Moldovan), e insarcinata in 7 luni si trebuie sa se cunune religios inainte de nasterea copilului. Imola imparte acelasi apartament cu Nina (Daniela Nane) si Hilde (Mihaela Radulescu), colegele ei de la fabrica…
Timisoara, Decembrie 1989.
Izbucneste revolutia anticomunista. Se trage. Cad 56 de civili ucisi de gloantele si baionetele securistilor. Din morga spitalului sunt ridicate 43 de cadavre si duse la Bucuresti pentru incinerare. Scopul era ca oficial sa nu apara un numar atat de mare de morti. Cei identificati urmau sa fie dati disparuti…
Bucuresti, 21 decembrie 2004.
Irenne (Maia Morgenstern) vine in Romania trimisa fiind de ziarul Le Parisien Libre, pentru care lucreaza. Trebuie sa scrie despre Romania la 15 ani de la Revolutie. Nu a mai fost in tara sa natala de 15 ani. Va scrie despre destinul unei tari… despre destinul unui copil… Un copil nascut acum 15 ani, in acelasi timp cu libertatea, la Timisoara… Un copil pierdut, un copil abandonat…
Cele trei povesti se împletesc…

Revansa (1978)






Unul din cunoscuta serie de 5 filme cu Comisarul Moldovan/Miclovan. Este regizat excelent.


Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Sebastian Papaiani si multi alti mari actori

Ecaterina Teodoroiu (1978)

1/9





2/9





3/9





4/9





5/9





6/9





7/9





8/9





9/9





In toamna lui 1916, o brava invatatoare se inroleaza, intai ca infirmiera de campanie, apoi in calitate de comandant de pluton.


Regie: Dinu Cocea
Distributie: Ion Caramitru, Ilarion Ciobanu, Amza Pellea, Cornel Coman, Olga Bucataru, Ion Lupu, Mihai Mereuta

Accident (1976)

1/4



2/4



3/4



4/4

Denumirea: Accident Anul: 1976 Distributia:
Sergiu Nicolaescu (regizor)
Amza Pellea
Vladimir Gaitan
Cezara Dafinescu
Gen:
Actiune/Aventura
Un grup de tineri accidenteaza o fetita si parasesc locul accidentului. Neintelegerile iscate din aceasta intamplare provoaca un nou accident. De data aceasta, victima este o tanara care era cu ei in masina. Doi dintre baietii fug, dar sunt prinsi si identificati. Deznodamantul schimba perspectiva asupra caracterelor implicate in aceasta drama.

Haiducii lui Saptecai (1970)




Al treilea film din seria inceputa in 1966 de regizorul Dinu Cocea, Haiducii lui Saptecai este, in opinia multor telespectatori si critici de film, si cel mai bun. Tandemul de cinci stele – Toma Caragiu, Magda Barbu – este completat de alte nume de prim rang din cinematografia romaneasca: Aimee Iacobescu, Mihai Mereuta, Colea Rautu si chipesul Florin Piersic intr-unul dintre rolurile tineretii sale


Regie: Dinu Cocea
Distributie: Florin Piersic, Toma Caragiu, Mihai Mereuta

Inceputul adevarului (1989)




Un film de referinta pentru istoria Romaniei ce prezinta tara in perioada 1944-1946, cu intoarcerea armelor impotriva Germaniei fasciste, executarea maresalului Antonescu si abdicarea Regelui Mihai.


Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Mitica Popescu

Rapirea fecioarelor (1968)




La inceputul secolului al XIX-lea, printr-o tacita intelegere cu doamna Haricleea, care doreste sa-si indeparteze sotul de la tron, bandele lui Pazvanoglu, pasa de Vidin, ataca fara mila satele, rapind fete. Haricleea isi trimite fiul la adapost, la o manastire, dar haiducii lui Amza il rapesc, pentru a-l da in schimbul incetarii jafurilor. In timp ce haiducii urmaresc un boier, care vrea sa fuga din tara cu averea, Pazvanoglu ataca din nou. La randul lor, haiducii, ajutati de Anita, patrund in palatul pasei si elibereaza fetele. In haosul creat, fiul Haricleei este ucis.


Regie: Dinu Cocea
Distributie: Toma Caragiu, George Constantin, Alexandru Giugaru

Saptamana nebunilor (1971)




Ultima parte a tripticului dedicat haiducului Saptecai si episodul 6 al seriei Haiducilor. Aventuri legate de capturarea bijuteriilor fostului domnitor Hangerli, vanate de Caragea Voda pentru fiica sa Ralu, precum si de haiducii lui Saptecai. A fost filmat concomitent cu celelalte doua filme ale tripticului ("Haiducii lui Saptecai" si "Zestrea Domnitei Ralu").


Regie: Dinu CoceaDistributie: Florin Piersic, Marga Barbu

Supravietuitorul (2008)




Dupa razboi, Comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu/Petr Falc) a facut ani grei de puscarie politica. Distractia comandantului inchisorii, un colonel sovietic (Ion Dichiseanu), era sa il oblige sa joace ruleta ruseasca. Numai norocul incredibil si spiritul de supravietuitor l-au facut pe Moldovan sa apuce ziua gratierii. Iesit din puscarie, fostul comisar intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca organizate clandestin pentru o elita amatoare de spectacole extreme.


Amintirile il bantuie pe Moldovan, care incepe sa desluseasca itele unei vechi intamplari in care mai fusesera implicati Goldberg, Cristian Vasile si iubita acestuia, Zarada (Ileana Lazariuc). Folosindu-se de fler si de doua ajutoare de nadejde (Limba, vechea lui cunsotinta, interpretat de Jean Constantin si un sofer de taxi, interpretat de Cristi Iacob), Comisarul dejoaca planurile inamicilor si il "usureaza" pe Goldberg de un milion de dolari. Totusi, nu reuseste sa il salveze pe Cristian Vasile, care, in runda finala a jocului isi dovedeste loialitatea neconditionata. In final, Comisarul descopera ca omul care conducea jocul din umbra era nimeni altul decat colonelul rus ce ii facuse viata amara in puscarie si decide sa il infrunte inca o data.


Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Lucian Viziru, Jean Constantin, Ileana Lazariuc


Trandafirul galben (1982)


Continuand aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului in frunte cu Margelatu dupa o serie de intamplari si depasirea unor obstacole, aduc in tara armele cumparate de la Viena cu banii rezultati din vinderea odoarelor si valorilor lasate mostenire de Tudor Vladimirescu in acest scop. Astfel, ei contribuie la pregatirea revolutiei de la 1848 din tarile Romane.

Regie: Doru Nastase
Distributie: Florin Piersic, Ion Dichiseanu, Mihai Mereuta

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.

Atac in biblioteca (1992)


Denumirea: Atac in biblioteca
Anul (1992)
Regia: Mircea Drăgan
Scenariul: George Arion

Actori: Jean Louis Vialle Eugenia Bosânceanu, Magda Catone, Dina Cocea,
Jean Constantin, Cezara Dafinescu, Şerban Ionescu, George Motoui,
Ştefan Tapalagă, Rodica Popescu Bitănescu, Dorina Done, Eusebiu
Ştefănescu, Vasile Boghiţa

Genul: Poliţist
Producători: Studioul Cinematografic Bucureşti şi Delta Film MSK
Imaginea: Ion Marinescu
Muzica: George Grigoriu
Ţara: România
Durata: 95 min, color
Data premierei: 01 Februarie 1993

Sinopsis: Pentru incriminarea ziaristului Andrei, două crime sunt comise în apartamentul acestuia. Cu ajutorul poliţiei dar şi prin propriile-i investigaţii, tânărul îl descoperă pe criminal în persoana lui Matei, un traficant de monede vechi şi bijuterii pe care îl demascase cu ani în urmă şi care dorea să se răzbune. Andrei mai află că în această înscenare erau implicate şi rude ale logodnicei sale, Mihaela, care urmăreau să-i despartă.

Golgota Basarabiei (2010)



Golgota Basarabiei
Un film documentar despre crimele comunismului in Basarabia
Filmul a fost realizat la Studioul „Moldova-film”, avându-i ca scenarişti pe Victor Vasilache şi Ion Chistruga, iar regia este a lui Ion Chistruga şi Alina Ciutac şi reprezintă drama neamului nostru în timpul regimului totalitar stalinist. Documentarul prezintă viaţa poporului basarabean de la 1940 încoace – popor care a trecut prin deportări, foame, lagăre de concentrare, colectivizare etc.

A fost odată în Transilvania (2007)



A fost odata in Transilvania,
Documentar 2007, 30 min
Regizor: Manuela Morar
Producator: Hyperion University
În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, trupe ale regimentul 201 motorizat Budapesta, împreună cu unii localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Nemzetőrség (“Straja naţiunii”) au declanşat un holocaust în comuna Ip din judeţul Sălaj, precedat de torturi şi violuri.

MuzeulRefugiatilor.eu

Impuscaturi sub clar de luna (1977)


Denumirea: Impuscaturi sub clar de luna
Anul (1977)
Regia
Mircea Mureşan
Cu Amza Pellea, Jean Constantin
Premiera in Romania
1977

In vara anului 1947, intr-un sat de munte, un fost capitan de jandarmi si legionar, ascuns in munti, terorizeaza intregul sat.

Ticalosii (2007)



Regia
Serban Marinescu

Cu Stefan Iordache, Horaţiu Mălăele, Dorel Vişan

Gen
Crima, Drama

Durata
87 minute

Premiera in Romania
16.03.2007

Clasa politica aflata la putere urmareste prin intermediul Serviciilor Secrete atat pe membrii si finantatorii sai, cat si pe cei din opozitie. Primul Ministru si Presedentia ii inregistreaza cu ajutorul unor camere ascunse atat pe General, pe Senator cat si pe Magnat, in ipostaze cat mai compromitatoare.

Politica nu suporta devieri de comportament. Premierul nu este de acord cu jocul dublu al Magnatului, care finanteaza atat puterea cat si opozitia. De aici o multime de jocuri si mismasuri, care au loc atat in spatele usilor inchise cat si in vazul tutoror, fiind incluse in cunoscute emisiuni de televiziune.

Revansa (1978)



Unul din cunoscuta serie de 5 filme cu Comisarul Moldovan/Miclovan. Este regizat excelent.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Sebastian Papaiani si multi alti mari actori

Terente Regele bălţilor (1995)

1/9


2/9


3/9


4/9


5/9


6/9


7/9


8/9


9/9


Terente Regele bălţilor
Regia
Andrei Blaier
Cu Gavril Patru, Gheorghe Dinică
Gen film
Dramă

Durata
84 minute
Premiera in Romania
1995

Filmul este povestea lui Terente (Gavril Patru), un bărbat care fiind înrolat pe un vas militar este nevoit să dezerteze deoarece intră în conflict cu superiorii săi. Este ajutat de Bazil (Gheorghe Dinica), un ziarist cunoscut, să se ascundă o vreme prin Brăila, până când este prins şi încarcerat. Reuşeşte să evadeze şi de această dată, iar după o serie de tâlhării face rost de o sumă foarte mare de bani. Terente organizează în bălţile Dunării o bandă de raufăcători cu care terorizează locuitorii oraşului Brăila.

De ce trag clopotele, Mitica? (1982)



Caragiale, cel mai ecranizat scriitor român, inspiră încă o data un film în care Lucian Pintilie încearcă să recompună o epocă, reuşind să păstreze bogatul filon comic.

"Caragialescul "simt enorm si vaz monstrous” devine, la Pintilie, un alibi menit sa disimuleze, in 1980, exagerarea artistului. Dar acest sentiment al autorului este tradus “mitocaneste” in elemente directe: noroi, sange, incaierari, chelfaneli, lupte de cocosi, hinghereli. Noroiul ineaca, literalmente, imaginea, inabusa, ca o magma, vitalitatea sugestiei, creand impresia saraciei de mijloace si inspiratie (imaginea Florin Mihailescu, Premiul UCIN). Defilarea, ostentativ felliniana, a mastilor e abuziv dilatata pana la timp mort. Zonele cele mai vulnerabile ale filmului sunt cele ale divortului total de Caragiale, episoade ca lupta de cocosi, recitalul de romanta si poezia patriotica sau circul cainilor (dresura reusita a lui Francis Mirco, care merita cu adevarat un premiu, dar nu in contextul unei ecranizari Caragiale" (Tudor Caranfil)

Cu mainile curate (1972)



Cu mainile curateIn rolurile principale: Alexandru Dobrescu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Stelian Cremenciuc

Gen: Thriller

Despre film: Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu) si colegul sau, Miclovan (Sergiu Nicolaescu), sunt nevoiti sa lupte impotriva crimei organizate aparute in Bucuresti dupa incheierea razboiului. Metodele rigide ale lui Roman se vad deseori completate de cele neortodoxe ale lui Miclovan. Tot ce isi doresc ei este ca, in final, sa ramana cu mainile curate.

Filmul care a lansat cea mai cunoscuta serie de actiune din cinematografia romaneasca - seria Comisarului. "Cu miinile curate" este unul dintre cele mai cunoscute filme realizate de Sergiu Nicolaescu. Adevarat thriller al cinematografiei romanesti, filmul imbina caracteristicile genului politist cu intriga de tip politic.

Filmul a creat o galerie de personaje antologice dintre care demne de mentionat sunt Miclovan, Semaca, Lascarica

Secretul Cifrului (1959)



Regia
Lucian Bratu
Cu
Olga Tudorache, Mihai Mereuţă
Gen film
Thriller

Un Comisar Acuza (1973)



Al treilea film din cunoscuta serie de 5 filme cu Comisarul Moldovan/Miclovan. Aventurile continua in ritm indracit, iar lupta impotriva gruparilor interlope ale Bucurestiilor anilor ’40 ia o turnura nebanuita. Gheorghe Dinica, interpretul lui Paraipan, face un rol antologic, unele dintre replicile sale pastrandu-si savoarea si dupa treizeci de ani.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin.