Loading...

FILME ROMANESTI

                    

                                 Filme româneşti  din toate  timpurile  GRATIS ONLINE !!!
                   

  

                           Reconstituirea (1971)


1/2


2/2


Reconstituirea (1971)
Regia
Lucian Pintilie
Cu Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă
Gen film
Dramă
Durata
100 minute

Povestea reconstituirii unui banal incident, o bataie intre doi tineri, intreprinsa de Militie, se transforma intr-o crima.

Realizat in alb/negru, filmul a avut premiera in ziua de 5 ianuarie 1970, la Bucuresti, insa a fost interzis la scurt timp. Sunt de retinut si interpretarile de exceptie ale actorilor: George Mihaita, Vladimir Gaitan, George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Ileana Popovici, Stefan Moisescu - cele mai valoroase din intreaga lor cariera cinematografica. Filmul a fost redifuzat de-abia in 1990.

"Este primul film, ca opera de arta, care in ton ironic, malitios, cinic, ne introduce in infernul romanesc, moral si spiritual, in labirintul bascaliei, varianta specific romaneasca si degradata a spiritului balcanic. Pretextul fiind reconstituirea in scopuri ipocrit educative a unui delict minor de catre procuratura, militie, cu sprijinul unei echipe de cineasti, Lucian Pintilie propune, in fond, o incursiune in subconstientul romanesc colectiv, pe care o realizeaza cu acelasi simt al concretului, al notatiei minutioase, al personajelor, al confruntarilor afective, comportamentale, de mentalitate. Construit ca un reportaj, ca un film documentar, ca un film-ancheta, ca un film-dosar de existenta, ca un film-fapt de cronica, "Reconstituirea", prin valoarea lui estetica, este o epopee, o fresca a infernului moral si spiritual romanesc. Un film cu o densa suprapunere de straturi, cu multiple sensuri si semnificatii filosofice" (Mircea Dumitrescu).


free counters


Caută Filme româneşti după categorie:

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.

free counters


Abonaţi-vă la:  Postări (Atom)