COMEDIE

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanestiuploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe google.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com




Comedie de moda veche (1975)




Comedie de moda veche 
Anul (1975)
Regia
Mihai Berechet
Cu Carmen Stanescu, Mihai Fotino
Gen film
Comedie
Durata
91 minute

Acţiunea se petrece în apropiere de oraşul Riga. O pledoarie pentru căldură şi înţelegere în relaţiile dintre oameni.
Adaptare TV a piesei lui Alexei Arbuzov. Filmul a fost realizat in colaborare cu Teatrul National din Bucuresti.

Şantaj (1981)


Şantaj
Anul (1981)
Premiera : 23 feb 1981 (Cinema Scala - Spectacol de Gala)
Comedie politista - Ecran Normal / Color - 96 minute
Regia : Geo Saizescu
Scenariul : Rodica Ojog Brasoveanu , Geo Saizescu
Ecranizarea romanului „ Omul de la capatul firului ” de Rodica Ojog Brasoveanu
Imaginea : Nicolae Girardi
Cu : Ileana Stana Ionescu , Sebastian Papaiani , Silviu Stanculescu , Ioana Bulca , Eniko Szilagyi , Ion Besoiu , Octavian Cotescu , Mircea Septilici , Amza Pellea
Eva Sârbu ... despre film in revista „ Cinema ” (feb 1981) :
„ Santaj ” este neândoilelnic un film politist . Neândoielnic , pe cât se poate , în cazul în care regizorul sau este Geo Saizescu , unicul nostru autor consecvent de comedie cinematografica . Atunci se poate ca „ Santaj ” sa fie o comedie politista . Dar ce comedie se poate face dintr-o poveste cu diplome false , platite mai întâi cu bani pesin , iar mai târziu cu viata ? Parca stârnit de o asemenea dificultate , regizorul s-a apucat sa demonstreze calm si metodic , cum ca exista nu numai „ posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate ” , dar si „ imposibilitati care se poate ” . Si întrucât , întradevar nu se afla nimic de râs în povestea celor trei ingineri santajati , care ucisi , care sinucisi , el si-a pus toata nadejdea umoristica în cuplul detectiv : maiorul Minerva Tutovan (Ileana Stana Ionescu) si sublocotenentul ei Vasile Dobrescu (Sebastian Papaiani) - Basil pentru apropiati . Dintr-un asemenea cuplu , ea femeie la ... si cinci ani , fosta matematiciana , numai ace , spini si cuie ; el , fost elev respectuos , putin terorizat , putin împiedicat , dar cu talent , se puteau stoarce poante fara numar si din poanta în poanta filmul ar fi uitat de sine , si-ar fi uitat adica genul , si se putea umfla ca nimic într-o spumoasa comedie - bezea ...

Vin cicliştii (1968)


Denumire: Vin cicliştii
Anul (1968)
Regia
Aurel Miheles
Cu Anna Széles, Mircea Albulescu, Ştefan Tapalagă
Gen film
Comedie
Ajustează gen
Durata
85 minute
Premiera in Romania
1968
Dragoste la zero grade (1964)
Filmul prezintă aventurile sportive şi amoroase ale membrilor echipei de ciclism "Trotineta". Andrei (Mircea Albulescu), căpitanul şi antrenorul echipei, impune o concepţie învechită în stilul antrenamentelor. Virgil (Stefan Tapalaga), un component al echipei, doreşte să facă schimbări în modul de efectuare a pregătirii, dar este refuzat. El va antrena după propriile principii o echipă de fete care va întrece echipa lui Andrei într-un concurs, dar...

Denumire: Dragoste la zero grade
Anul: (1964)
Regia
Geo Saizescu
Cu Iurie Darie, Sebastian Papaiani
Gen film
Comedie
Premiera in Romania
1964

Titanic Vals (1965)
La un concurs de schi de la Poiana Brasov, Oana, o tanara nadejde a uzinei locale, se ciocneste pe partie cu Andrei, un tehnician tv venit in zona sa monteze un releu. Din impactul neasteptat se naste o dragoste fulgeratoare. Dar daca sentimentele lui au ajuns la punctul de fierbere, ale ei sunt la... limita inghetului. Dupa ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra si trec printr-o gramada de peripetii, in final amandoi descopera dragostea, chiar daca temperaturile sunt... mult sub zero.

Denumire: Titanic Vals
Anul: (1965)
Regia
Paul Calinescu
Cu Kitty Gheorghiu-Musatescu, Silvia Fulda, Grigore Vasiliu-Birlic
Gen film
Comedie
Durata
95 minute
Premiera in Romania
1964

Destinul unui om obişnuit şi onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieţii politice româneşti interbelice, care-l manipulează aducându-l în starea de victimă. Ecranizare dupa piesa cu acelasi nume de Tudor Musatescu.

Admirator al operei caragialiene, Tudor Muşatescu reia subiectul vieţii politice româneşti din perioada interbelică. Cu “Titanic-Vals” (1932), Muşatescu a marcat un moment important în literatura noastră (1932), moment care venea să ridice prestigiul dramaturgiei naţionale şi să atragă interesul publicului pentru repertoriul românesc. O frescă a provinciei autohtone aflată în fierberea campaniei electorale parlamentare.

Autorul urmăreşte destinul unui om obişnuit şi onest (Spirache Necşulescu), funcţionar modest la prefectură, om cu familie grea. O neaşteptată moştenire de 50 de milioane de lei îl aruncă pe un traseu de destin, la care nu gândise niciodată. Împotriva propriei voinţe, omul se vede antrenat în manevrele politicianiste locale. Autorul îl antreneazǎ pe blândul si onestul Spirache într-o rotaţie existenţială de 180 de grade faţă de vechiul său fel de trai. Protipendada politică a urbei, dar şi familia sa mânată de interese meschine, egoiste, animată de o uriaşă dorinţă de parvenire îl presează să intre în politică pentru un post de deputat. Obligat să ţină un discurs politic, în stilul demagogic obişnuit în asemenea împrejurări, Spirache spune de la balconul Primăriei, cu sinceritate, că nu poate promite nimic concetăţenilor săi şi ca deputat “nu va face nimic”.

Sinceritatea vorbitorului cucereşte corpul electoral, săturat de minciuni. Exuberanţa alegătorilor este imediat confiscată de lichelele politice ale oraşului, care îl aplaudă, considerând succesul lui Spirache ca fiind o performanţă a şmecheriei lor. Având imaginea corectă a unui viitor social, în care nu-şi găseste locul, Necşulescu e dezamăgit. Are sufletul frânt contemplându-i pe cei din jurul său, debordând de fericire cu gândul la avantajele extraordinare ce-i aşteaptă.

Birlic realizează în film un rol de zile mari! Plecând la Bucureşti cu trenul, de la fereastra vagonului, Spirache al său are un zâmbet ciudat, care anunţă, parcă, o surpriză…

Calculatorul marturiseste (1982)



Denumirea:Calculatorul marturiseste
Anul: 1982
Regia
Mircea George Cornea
Cu Mircea Diaconu, Alexandru Repan
Gen film
Comedie

Comedie in care unul din personaje (M. Diaconu) devine peste noapte detectiv, dar...in toate situatiile loveste cu bata in balta.

Capul de răţoi (1992)



Denumirea: Capul de ratoi
Anul:1992
Regizor:
Constantin Dicu
Scenarist:
Gheorghe Ciprian
Genul:
Comedie

Nu filmăm să ne amuzăm (1974)



Nu filmam să ne amuzăm (anul 1974)
Regia
Iulian Mihu
Cu Toma Caragiu, Gheorghe Dinică
Gen film
Comedie

Durata
78 minute
Premiera in Romania
1974

Comedie "film in film" in care se satirizeaza moravurile din cinematografia romaneasca.
Jean Georgescu joaca propriul rol de maestru al comediei.
Autorul scenariului, Paul Everac, nu apare pe genericul filmului, in urma unui conflict cu realizatorul.

Gadjo dilo (1997)



Gadjo dilo
Anul:1997
Regia Tony Gatlif
Cu Rona Hartner, Romain Duris
Gen film
Comedie
Dramă

Durata
102 minute

Filmul Gadjo Dilo (1997) a fost creat in jurul muzicii lautaresti. Un francez vine in Romania, in zona Ardealului in cautarea unei interprete de muzica lautareasca - Nora Luca. Francezul care nu vorbea deloc romaneste rataceste printr-un sat tiganesc, satul Cretulesti. Acolo cunoaste frumusetea vietii nomade, dar si greutatile acesteia. In comunitatea tiganeasca francezul comunica cu Izidor si Sabina (Rona Hartner). Stephane inregistreaza casete si isi face notite despre muzica tiganeasca. Participa la mai multe reprezentatii ale artistilor din acea lume bizara. Printre protagonistii de seama se numara: Taraful Haiducilor, Adrian Simionescu (Adrian Copilu Minune), Orchestra Marin Ioan, Izidor Serban sau Vasile Serban.

Patul conjugal (1993)



Denumirea: Patul conjugal
Anul(1993)
Regia
Mircea Daneliuc
Cu Gheorghe Dinică, Coca Bloos
Gen film
Comedie

Durata
102 minute
Premiera in Romania
1992

Într-un Bucureşti post-ceauşist, fiecare încearcă să-şi facă un rost. Vasile Potop, directorul unui cinematograf, vrea să se împrumute pentru ca soţia lui, Carolina, să avorteze, dat fiind că nu-şi pot permite să crească trei copii. Încearcă mai întâi cu Stela, casieriţa plină de nuri, dar aceasta se "reprofilează", devenind prostituată. Apoi încearcă să vândă o carte a lui Ceauşescu scăpată de distrugere la Revoluţie, dar nu reuşeşte decât să intre în tot felul de necazuri.

Aventuri la Marea Neagră (1972)

1/3



2/3



3/3



Denumirea: Aventuri la Marea Neagră
Anul: 1972
Regia
Savel Stiopul
Cu Corina Chiriac, Florin Piersic
Gen film
Acţiune
Comedie

Durata
135 minute
Premiera in Romania
1972

George Martin (Florin Piersic), un capitan de contrainformatii, primeste misiunea de a desconspira o retea de spioni economici care doreau sa obtina formula combustibilului unei rachete experimentate intr-un poligon de pe malul Marii Negre.

De ce are vulpea coada? (1988)

1/4



2/4



3/4



4/4


De ce are vulpea coada?
Anul: (1988)
Regizor:
Cornel Diaconu
Scenarist:
Ion Baiesu
Genul:
Comedie / Familie

Eugen este om crescut la tara care s-a casatorit si munceste in capitala tarii, Bucuresti. Alaturi de sotia lor, au un copil de sase ani, Gabi. Cum concediul programat, soseste, cuplul decide sa-l petreca , la parintii lui Eugen. Asa ca, Eugen isi ia sotia si copilul, plecand la tara, intr-un sat de munte. Odata ajunsi acolo, Gabi, ia contact cu lumea satului, iar Eugen vede aceea "intoarcere" spre mediul copilariei, al vietii sanatoase din casa parinteasca. Bunicul si bunica sunt foarte fericiti si sunt cuceriti de inocenta lui Gabi, aratandu-i valorile satului romanesc si mai ales rolul taranului in existenta oraseanului, dar acest lucru nu este un motiv, ca micutul Gabi sa provoace diferite intamplari datorita nazbatiilor sale, mai ales ca in gradina lor, isi facuse aparitia o ...vulpe.

Ivan Turbincă (1996)



Denumirea:Ivan Turbincă
Anul: 1996
Regia
Radu Popovici
Cu Tudorel Filimon, Sandu Mihai Gruia
Gen film
Comedie
Familie
Fantastic

Ecranizare dupa povestea omonima a lui Ion Creanga, Ivan Turbinca este un batran soldat rus caruia - pentru o fapta buna pe care o face - Dumnezeu ii indeplineste o dorinta. Ivan roaga pe Domnul sa-i binecuvanteze turbinca, incat sa aiba puterea sa bage si sa tina in ea orice doreste. ''Pasol na turbina ciorti!'' sunt cuvintele pe care le foloseste Ivan pentru a baga in turbinca draci, pacalind chiar si Moartea, tinand-o prizoniera in turbinca lui.

Ultima halta in paradis (2002)

1/16



2/16



3/16



4/16



5/16



6/16



7/16



8/16



9/16



10/16



11/16



12/16



13/16



14/16



15/16



16/16



Ultima halta in paradis (2002)
Regia: Alexandru Tocilescu
Imagine: Cristian Nicolau
Cu: Florin Piersic, Florina Cercel, Luminita Rosu, Oana Tatu

O aducere a mitului lui Don Juan pe cheiul Dâmboviţei, unde acesta ia numele lui Mitică şi câte ceva din obiceiurile locului, iar personajul neaoş, legendar şi el, are o frumoasă deschidere filozofică. E metafora unui sfârşit obosit, fiindcă Mitica trăieşte aici amintirea gloriei sale, dar şi a unui alt început, prin transferarea cu stoicism a experienţelor sale unui viitor posibil discipol. Acest Sganarel original, care-l însoţeşte aici pe Don Juan-Mitică, e un Ionel oarecare, dornic să deprindă tehnica de cuceritor a maestrului şi ceva din reţeta succeselor lui. Ritualul iniţierii în dragoste devine astfel o emoţionantă lecţie despre şi pentru viaţă, pe care bătrânul i-o transmite tânărului odată cu neobişnuita sa energie vitală". (Doina Papp)
Adaptare TV dupa o piesa de Valentin Nicolau.

"Am citit textul lui Valentin Nicolau în volum şi mi s-a părut că e foarte bine scris. Mi-a amintit pe alocuri de vioiciunea şi farmecul teatrului lui Tudor Popescu. Sunt personaje vii, pitoreşti, care aduc viaţa pe scenă. De aceea am solicitat şi interpreţilor, şi echipei de televiziune să punem accentul pe adevăr şi firesc, pe viaţa surprinsă aproape ca într-un documentar. Am lăsat larg deschisă poarta spre improvizaţii, tocmai de dragul firescului, ca să evităm premeditarea, lucrul contrafăcut.

"Pot spune că, paradoxal, tocmai contrastul dintre Florin Piersic si George Ivascu este acela care generează o armonie de tip special, aş zice chiar spectaculoasă. Să le vezi feţele, una lîngă alta, e ucigător!"

Salutari de la Agigea (1984)




Filme romanesti
Salutari de la Agigea (1984)
Regia: Cornel Diaconu
Cu: Nae Caranfil, Şerban Ionescu
Scenariul: Aristide Butunoiu / Mihai Tatulici
Muzica: Andrei Tanasescu
Imaginea: Alexandru Groza

Realizat la doi ani dupa Escapada, cineastul imbratiseaza din plin, in Salutari de la Agigea, conformismul politic cel mai desantat, inchinand osanale santierului sclavagist al Canalului Dunare-Marea Neagra, unde Ceausescu ordona sa fie adusi la munca silnica (asa-zis "patriotica") elevii de liceu, studentii si soldatii.

Maestrii comediei

1/3



2/3



3/3



Maestrii comediei
Genul: Comedie, Clasic

Această lehamite (1994)

1/10



2/10



3/10



4/10



5/10



6/10



7/10



8/10



9/10



10/10



Această lehamite (1994)
Regia
Mircea Daneliuc
Cu Cecilia Barbora, Horaţiu Mălăele
Gen film
Comedie

Durata
93 minute
Premiera in Romania
1994

Doina (Ana Ciontea) moare într-un accident de circulaţie şi sufletul ei caută să se reîncarneze. E transportată la spital şi supusă reanimării. Doctoriţa Vali (Cecilia Barbora) constată că e însărcinată în aproape patru luni, iar fătul, conectat la blocul de reanimare, continuă să trăiască. Se naşte ambiţia de a face să se nască în condiţii clinice un copil viu dintr-o mamă moartă. Şi totuşi, minunea se produce în ciuda a tot ce-i stă împotrivă. În corpul mort al Doinei, fătul continuă sa fie menţinut în viaţă. Dupa deces, Doina nu e conştientă de noua ei stare. Încearcă să se explice, să-şi impună voinţa, sa aibă opinii dar nimeni n-o vede, n-o aude şi n-o simte mişcându-se, lucru care o enervează la culme. În primul moment nu e de acord cu menţinerea în viaţă a copilului, dar ce poate să facă? În acţiune intervine acum şi Bebe (Horaţiu Mălăele), tatăl copilului, fost alpinist de performanţă, care se opune şi el experienţei. Intră în conflict cu doctoriţa Vali, până când în mod neaşteptat, se găsesc prinşi amândoi într-o relaţie de amor. Personaj cu mult farmec, Bebe, ca şi toţi ceilalţi, încep să lege naşterea ipotecară a copilului de rezolvarea unor probleme curente. Pentru el copilul înseamnă obţinerea unei locuinţe, pentru Vali - premiul Nobel, pentru Doina - posibilitatea unei reîncarnări. Comedia atinge paroxismul în momentul în care invidia celorlalţi medici învinge şi corpul Doinei e scos de la reanimare, pentru a face loc unui cubanez accidentat, care s-a gândit să fugă de Fidel Castro tocmai în România. Din clipa aceasta, acţiunea se precipită pentru fiecare din ei. Cea mai disperată e Doina, care, neavând altă soluţie pentru o nouă reîncarnare, contează foarte mult pe fructul dragostei dintre Vali şi Bebe. Dar ceva stă totdeauna împotrivă, comicul devine savuros şi, în final, mult aşteptatul act erotic se produce într-o maşină ce rătăceşte în zig - zag, urcând cu motorul stins o stradă supra-aglomerată. Crezând că nimeni nu-i vede, cei doi fac amor în această maşină, sfidând circulaţia şi universul.

"Mizantropia lui Daneliuc glisează "superior" în silă. Stufos, contorsionat, inconsistent, filmul abundă în născociri căznite: doctoriţa îşi descarcă pandaliile conectandu-se la priză, maşinile coboară "urcând" cu motorul oprit. ("poantă" preluată direct din presa despre "anomalia Măgura-Bacău", conform căreia maşinile păreau să urce, de la sine, panta, sfidând legea gravitaţiei. Abia în aprilie 1998, hidrologul P. Olariu a demonstrat că, măsurată cu mijloace ştiinţifice, înclinaţia e inversă. Dar critica a preluat, servilă, interpretarea parabolică a cineastului cum că "la noi, toate merg pe dos"). Multe dintre motivele filmului sunt "pescuite" de prin cinemateci: fantoma vine din Ghost, iar embrionul din finalul Odiseei spaţiale. Isteric, trivial, melodramatic - e din ce în ce mai greu să-l recunoşti pe autorul Croazierei" (Tudor Caranfil).
"Descoperim, în Această lehamite, actualitatea noastră cea de toate zilele, pusă în pagină cu acea furie a firescului proprie lui Mircea Daneliuc, dar mai descoperim şi un nimb de fantastic, şi o neaşteptată irizaţie suav-poetică" (Eugenia Voda).

Alo? Ati gresit numarul (1958)

1/9



2/9



3/9



4/9



5/9



6/9



7/9



8/9



9/9



Alo? Ati gresit numarul (1958)
Regia
Andrei Călăraşu
Cu
Eveline Gruia, Iurie Darie, Sandu Radulescu
Gen film
Comedie
Muzical
Dragoste

Durata
83 minute
Premiera in Romania
1958

Experienta spune ca cei mai buni prieteni si mai ales cele mai aprige iubiri le intalnesti atunci cand te astepti mai putin si acolo unde te astepti mai putin. Alo, ati gresit numarul este o comedie alb-negru in care o greseala de numar se transforma intr-o frumoasa poveste de dragoste.
Un student la conservator isi traieste viata in ritmul acordurilor muzicii pe care o iubeste nespus. In intentia de a da un banal telefon, el ajunge sa traiasca o aventura de-a dreptul revolutionara pentru existenta lui. Astfel, el greseste numarul si nimereste fara voia lui la familia celui mai dur profesor al sau si mai mult decat atat...la telefon raspunde fiica profesorului. Alo, ati gresit numarul este inceputul prieteniei dintre ei, marcata puternic de prezenta tiranului pedagog care are acum tot dreptul si ceva pe deasupra sa fie cu ochii in patru. Ca doar este vorba despre viitorul fiicei lui...

Alo, aterizează străbunica! (1981)

1/10


2/10


3/10


4/10


5/10


7/10


8/10


9/10


10/10


Alo, aterizează străbunica! (1981)
Regia
Nicolae Corjos
Cu
Sebastian Papaiani, Mimi Enăceanu
Gen film
Comedie
Familie

Premiera in Romania
1981

O comedie in care o strabunica, inaintata in varsta dar limpede in gandire, reuseste sa-si salveze nepotul de la un divort inevitabil.

Două lozuri (1957)

1/6



2/6



3/6



4/6



5/6



6/6



Două lozuri (1957)
Genul: COMEDIE
Denumirea: DOUA LOZURI
Anul: 1957

Regia:
Aurel Miheles
Gheorghe Naghi

Distributie:
Grigore Vasiliu Birlic, Dorina Done, Marcel Anghelescu, Alexandru Giugaru, Ion Iancovescu, Remus Ionaşcu, Mircea Constantinescu, Margareta Pogonat, Carol Kron, Carmen Manolescu, Medinee Şaban

La prima impresie, filmul nostru pare o comedie spumoasă, hazlie, dar privindu-l cu mai multă atenţie, povestea ghinionistului personaj Lefter Popescu, se ţese pe o canava de-a dreptul tragică. Paşnicul şi banalul domn Popescu, contopist conştiincios, suportă tot mai greu abuzurile şi teroarea unui şef despotic. Nu vede eliberarea sa din acest coşmar zilnic decât printr- o intervenţie a Providenţei - un câştig la loterie. Şi, atunci când e convins că l-a luat pe Dumnezeu de picior, Fortuna îi dă cu tifla aducându-l în pragul demenţei. Geniul lui Nenea Iancu Caragiale ne sugereaza subtil o lectie de viata cu repercusiuni cumplite. Personajul joaca totul pe himera celor doua lozuri castigatoare fara a a avea curajul sa ia in piept realitatea, ceeace-i ruineaza aspiratiile si viata intr-un fiasco total.
Inutil de precizat ca Birlic face unul dintre rolurile carierei sale ...

Film inspirat de nuvela lui I.L.Caragiale "DOUA LOZURI".

VIZIONARE PLACUTA!